Om mig

HEJ !

Som Bildmakare, gör Jag ”kårismer” vilket är Poetiska tavlor med olika inslag, som tex toner, surrealism etc. Att kameran blev mina penslar, & tavlorna är Poetiska- helt enkelt en spegling av min personlighet.

TITTA eller SE !
För mig är skillnaden stor.
Att TITTA är att orientera sig.
Att SE är att upptäcka.

Som ordblind, är bild språket förstås en form av kompensation. Då jag är uppväxt med analoga kamerasystem, har jag fått lära mig att någorlunda behärska objektivens fördelar & begränsningar. Då jag dessutom är usel på IT, ger att tavlorna jobbas fram direkt i kameran. Jag klarar att beskära å ändra kontrasterna, i datorn, men mycket mer än så är det inte. Fördelen finns, att tavlornas känsla inte försvinner, vilket dator behandlingar oftast ger. Ljusets betydelse för en bild ,fascinerar mig, hur detta helt kan förändra ett bilduttryck.

För att upptäcka/SE en tavla går man under bildens yta, och den som finner någon känsla/relation med tavlan, har kommit in i bilden. Då uppstår ett möte mellan mig som gjort tavlan och dig som SER den.

När jag har workshops, ger jag fler nycklar för att komma in i tavlorna, inte bara TITTA, utan att också SE.

Kunders kommentarer
”Vilken fin känsla för rytm och ljus. Det märks att kåre varit jazzmusiker”.
”Super! kåre! Snacka om konst! Jag förstår att man undrar varför du inte ”målar” med penslar också. För att få till sådana här vackra bilder måste man verkligen vara en konstnär som ser. Hoppas jag har råd att köpa några tavlor när mina studier är klara!”

Kollegors kommentarer
Fotograf Christer Carlson-- ”Snyggt jobbat Kåre! Ett bra bevis på att ett tränat öga kan förmedla att skönheten finns i varje andetag.”
Fotograf Britt Rehnfeldt-- ”Jag har tittat på din utställning och på din webbsida. Du är otroligt duktig tycker jag. Helt fantastiska bilder. Förstår inte hur du bär dig åt, men de är så annorlunda många av dem. Du har verkligen blick för hur det bör se ut och får fram det också.”´

För företag
Många företag som vill visa både sina anställda & kunder att de också har mjuka värderingar, köper mina verk. Det är okej för företag att ta in verken som korttids inventarier, vilket ger möjligheter att tex ge bort verken både till personal som till kunder !

Fotograf-vänners länkar

Anders Petersen
Terje Hellesö
Sören Froberg
Johan Bergmark
Thomas Wågström

Övriga vänners länkar

Raino Rydelius Webmaster