Om mig

HEJ !

Jag målar med kameran.
Min grundidé är att producera spännande bilder som också är vackra. Gärna bilder med många bottnar, d.v.s. skenbart enkla bilder, som växer ju mer man ser dem.
Bilderna får gärna ändra karaktär i olika ljus och på så sätt skapa olika känslolägen vid olika tillfällen. I en del av mina bilder lägger jag också in detaljer, som kommer fram först när man betraktat bilden ganska länge. En bild ska kännas spännande att se många gånger, inte bara den första. Samtidigt vill jag att bilden ska ge lugn och harmoni på sin plats. Poetiska bilder blir det oftast, med olika ackord.

Jag fick min första kamera redan som åttaåring. Länge använde jag den bara på samma sätt som andra, till familje- och semesterbilder. I stället spelade jag jazz för att få utlopp för mina kreativa sidor. När jag slutade med musiken blev kameran ett naturligt alternativ. Jag hade även jobbat mycket med bilder i reklam och marknadsföring. Kamera stämmer bra med mitt temperament. Intensivt, engagerat, tänkt och ganska snabbt skapas bilderna. Det är inte en slump vad jag jobbar med. Jag arbetar systematiskt med olika teman. Exempel är skuggor och speglingar, stilleben, porträtt, surrealism och äggsperiment. Att improvisationer förekommer är inte ovanligt. Inte för inte har jag mina rötter i jazzen.

Mina kunder är ofta företag som vill visa både sina anställda och kunder att de som företag också har ”mjuka” värderingar. Mina tavlor hänger hos läkare, tandläkare, IT företag, reklam/PR företag, advokatbyråer, modeföretag, sjukhus, offentliga förvaltningar och exportföretag där utländska besökare är frekventa gäster. Varnligt är också att företag använder mina tavlor som företagspresenter, både till anställda och till sina kunder. Jag säljer även till konstföreningar och privatpersoner.

Kårism
Poetiska bilder influerade av musik och poesi ofta med drömska och eller surrealistiska toner, är karakteristiskt för hans bildspråk. Detta har myntat begreppet ; ”kårism”.
Hans bakgrund som jazzmusiker tar sig uttryck i en önskan att fånga känslor, stämningar och harmonier i bilderna. Kåre Frenning har ställt ut sina verk på bland annat Moderna museet och Kulturhuset i Stockholm, Galleri Kontrast och Haga konstsalong samt på museer och gallerier i Grekland, Rumänien, Polen och Holland.

Kunders kommentarer
”Vilken fin känsla för rytm och ljus. Det märks att kåre varit jazzmusiker”.
”Super! kåre! Snacka om konst! Jag förstår att man undrar varför du inte ”målar” med penslar också. För att få till sådana här vackra bilder måste man verkligen vara en konstnär som ser. Hoppas jag har råd att köpa några tavlor när mina studier är klara!”

Kollegors kommentarer
Fotograf Christer Carlson-- ”Snyggt jobbat Kåre! Ett bra bevis på att ett tränat öga kan förmedla att skönheten finns i varje andetag.”
Fotograf Britt Rehnfeldt-- ”Jag har tittat på din utställning och på din webbsida. Du är otroligt duktig tycker jag. Helt fantastiska bilder. Förstår inte hur du bär dig åt, men de är så annorlunda många av dem. Du har verkligen blick för hur det bör se ut och får fram det också.”

Fotograf-vänners länkar

Anders Petersen
Terje Hellesö
Sören Froberg
Johan Bergmark
Thomas Wågström

Övriga vänners länkar

Raino Rydelius Webmaster